Да вас прате СРЕЋА и БЛАГОСТАЊЕ, данас се овим речима помолите СВЕТОМ СПИРИДОНУ

Молитва прва светом СПИРИДОНУ ТРИМИФУНТСКОМ чудотворцу

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo
Oglas Oglas Oglas
Native Ad

О, велики и пречудесни светитељу Спиридоне, похвало Керкире (Крфа), блистава светиљко целе васељене, топли пред Богом молитвениче све који ти притичу и брзи заштитниче што ти се с вером моле!

Ти си међу оцима на Никејском сабору веру православну преславно објаснио, јединство Пресвете Тројице чудесном силом показао, а јеретике до краја посрамио. Услиши нас грешне, светитељу Христов, који ти се молимо и твојим силним заступништвом пред Господом избави нас од сваке невоље, од глади, потопа, ватре и смртне ране.

Ти си у привременом животу свом од свих невоља избављао људе од налета Агарјана и од глади спасавао си земљу своју, цара си од неизлечиве болести избавио и многе грешнике покајању привео, мртве си преславно васкрсавао, а због светости живота твога ангели су ти у цркви невидљиво саслуживали и појали.

Тако је тебе, свог верног слугу, прославио Владика Христос, даровао ти да у сва скривена дела људска проникнеш и оне што неправедно живе разобличиш. Многима си у оскудици и немаштини усрдно помагао, људе убоге у време глади нахранио, и многа друга знамења сатворио силом Духа Божјег што је у теби живео.

Не остави и нас, светитељу Христов, помени чеда своја код престола Сведржитеља, и умоли Господа да нам дарује опроштај многобројних грехова наших, спокојан живот, непостидан и миран завршетак живота нашег, и удостоји нас вечног блаженства у будућем веку, да бисмо увек узносили славу и благодарење Оцу и Сину и Светом Духу, сада и увек и у векове векова.

Амин.

Извор: Србија јавља

Similar Posts