Да се сачувате од злих враџбина, СВАКИ ДАН читајте ОВУ МОЛИТВУ

МОЛИТВА светом великомученику НИКИТИ ће вам помоћи да се сачувате од злих враџбина а за успешан порођај и рађање здраве деце читајте цео Акатист

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo
Oglas Oglas Oglas
Native Ad

О, велики мукотрпниче Христов и чудотворче, великомучениче Никита!

Светој и чудотворној икони твојој притичући, подвиге и чудеса твоја и велико састрадање твоје са људима славећи, молимо ти се усрдно:
покажи нама грешнима и смиренима свето и многомоћно заступништво твоје,

јер гле, због грехова наших немамо слободу деце Божије да за потребе своје Господа и Владику
нашег смело молимо,

него тебе као благопријатног молитвеника пред њим предлажемо и за твоје заступништво вапијемо:

испроси нам од Господа дарове који су на добро душа и тела наших:
веру праву, несумњиву наду у спасење, нелицемерну љубав према свима, у искушењима срчаност,

у злострадањима трпљење, у молитвама постојаност, душа и тела наших здравље, плодородност земље,

благорастворење ваздуха, задовољење животних потреба, мирно и благочестиво живљење на земљи, хришћански крај живота и добар одговор на Страшном суду Христовом.

И још, о мукотрпниче Христов, у Цара небеског измоли земљи нашој мир, здравље и спасење, над непријатељима победу и премоћ, благоустројење, спокојство и благостање.

Христољубивој војсци буди саборац и помоћник противу непријатеља, и свима људима православним покажи свето заступништво твоје: болне исцели, тужне утеши, онима што су у невољама помози.

О, угодниче Божији и мучениче дуготрпељиви, немој заборавити свету обитељ твоју и све монахиње и мирјане што у њој живе и подвизавају се, но им помози да у смирењу и трпљењу носе јарам Христов и од свих их невоља и искушења милостиво избави.

Све нас ка тихоме пристаништу спасења приведи и удостој нас да светим молитвама твојим постанемо наследници пресветлог Царства Христовог, да славимо и опевамо велике милости Оца и Сина и Светога Духа, Бога Коме се у Тројици узноси слава и поклоњење, и заступништво твоје свето у векове векова.

Амин.

Similar Posts