МОЛИТВА ПРОТИВ РУЖНИХ МИСЛИ: Чита се за минут, а донеће вам ДУГО ТРАЖЕНИ СПОКОЈ

Некада је лакше отарасити се ружних навика него ружних мисли, а управо су оне те које вас спречавају да живите срећан и испуњен живот.

Познато је да црква саветује да се у доба поста, верници не уздржавају само од хране и пића већ и од лоших мисли. У природи човека је да лако поклекне и помисли ружно. Ипак, молитва оца Тадеја против ружних помисли може да помогне и промени вам живот:

„Владаре Господе Боже мој, у чијим је рукама судба моја, заштити ме по милости својој, и не допусти да пропаднем са безакоњима својим, нити да идем за вољом тела које похотом војује против духа. Твоје сам створење; не презри дело руку својих, Немој се одвратити од мене; сажали се, а не понизи.

Слаб сам, немој ме презрети, Господе, јер Теби прибегох заштитинику своме Богу: исцели душу моју, јер сагреших Теби, спаси ме ради милости Твоје, јер сам Ти одан од младости своје; нека се постиде они што траже да ме одгурну од Тебе помоћу нечистих дела, ружних помисли, некорисних сећања; удаљи од мене сваку нечистоту, свако зло, јер си Ти једини бесмртан, у свему беспримерно моћан, и свима дајеш силу за борбу против ђавола и његових војски. Јер Теби приличи свака слава, част и поклоњење, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.“

Similar Posts