• Pon. stu 28th, 2022

Snaga vere

Sve teme o pravoslavlju

НЕМАТЕ ПОСАО, НОВАЦ, НИ СРЕЋЕ У ЉУБАВИ: Ова чудесна молитва Светој Ксенији Петроградској ће вам помоћи

svi 4, 2021

МОЛИТВА ПРВА СВЕТОЈ КСЕНИЈИ ПЕТРОГРАДСКОЈ

“О, света свеблажена мати Ксенијо!
Ти си под заклоном Свевишњега живјела вођена и укрепљивана Богомајком.

Глад и жеђ, студен и врелину, увреде и гоњења претрпјела си, дар прозорљивости и чудотворства од Бога си добила и под заштитом Свемогућег покој нашла.
Сада те Света Црква као миомирисни цвијет прославља стојећи на месту твог погребења, пред иконом твојом светом и као живој, која си са нама, молимо ти се: прими молитве наше и принеси их престолу Милосрдног Оца небеског и имајући смелост пред Њим, измоли вјечно спасење онима који теби притичу, обиље благослова за добра дјела и прегнућа наша и избављење од свих недаћа и жалости.

Заступи светим твојим молитвама пред Престолом Свемилостивог Спаситеља нашег нас недостојне и грешне.

Помози, Света блажена мати Ксенијо, деци да се свјетлошћу Светога крштења озаре и печатом Духа Светога запечате, да се дјечаци и дјевојчице у вјери, честитости и богобојажљивости васпитавају и успеха у учењу имају, да се болесни и слаби исцеле, породичну љубав и слогу ниспошљи, монахе удостој да се добрим подвигом подвизавају и од увреда их огради, пастире у крепости Духа Светога учврсти, народ и земљу нашу у миру и спокојству сачувај и сажали се на оне који су у предсмртни час лишени причешћа Светим Христовим Тајнама.

Ти си нам нада и уздање, брзо услишење и избављење, теби благодарност узносимо и с тобом славимо Оца и Сина и Светога Духа, сада и увијек и кроз све вјекове. Амин!”