8 vekova smo čekali da se pojavi Vučić

Osam vekova smo čekali spomenik Stefanu Nemanji, toliko je trebalo da prođe da neko kao što je predsednik Vučić predloži da se podigne spomenik, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Na papiru zamenik, a zapravo glavni u gradu, kritikovao je protivnike postavljanja spomenika, optuživši ih da žele slabu Srbiju.

– U glavama tih koji se protive, Srbija ne sme da bude ponosna, mora da bude slaba, da bude zemlja koja se izvinjava drugima. Vučićeva Srbija je snažna, koja poštuje druge, nikome ne preti i poštuje svoju istoriju – zaključio je Vesić.

Izjava Gorana Vesića za beograd.rs

Ovo svedoči da u glavama čelnih naprednjačkih figura vlada totalna inverzija. Tako sada slušamo vakele Vučićevih satelita, koji još samo treba da optuže sve prethodne srpske vladare kako nisu bili dovoljno velike patriote da se sete da podignu spomenik Stefanu Nemanju.

Ubeđuju nas da će Srbija biti ponosna zbog spomenika, a ne zbog podizanja kvaliteta života njenih građana. Evo, baš je beskućnik koji čeka u redu za obrok u Narodnoj kuhinji izuzetno ponosan zbog vizije Vučića o spomeniku Stefanu Nemanji. Radnici ostali bez posla su u ekstazi što je Srbija postala snažna zbog spomenika rodonačelniku dinastije Nemanjić. Mogli bismo tako da nabrajamo.

Similar Posts