Blace: Humanitarci iz Toplice ulepšali praznike porodici Šljivić

Fotografija: Privatna arhiva

Native Ad

Uz pomoć  iz Toplice, predvođenih Dejanom Miloševićem Kunom, Deda Mraz je stigao i kod  petočlane porodice Šljivić iz Blaca koja živi u selu Popova. Deca su dobila paketiće, a majka Julijana osnovne životne namernice za prvu pomoć.

Oglas Oglas Oglas

Fotografija: Privatna arhiva

Julijana Šljivić (43) Strahinjina (12), Milicina(8) i Valentinina (3) majka zajedno sa decom živi u objektu škole u Popovi bez kupstila,vode, mašine za veš, frižidera, električnog šporeta i osnovnih uslova za normalan život. Julijana nigde ne radi tj. nije zaposlena, i nema nikakva primanja. Julijanin suprug živi u zaseoku Kavgalija u selu Popovi u planini na 10 km od Blaca. 90 posto je invalid, imao je nekoliko operacija. Operisao je karlicu, prostatu bešiku, plućni je bolesnik, učesnik je rata 1999 godine, a posle istog se razboleo, radno je nesposoban, ali i pored toga radi koliko može u šumi. Strahinja putuje 5 km peške do škole u Blacu dok je Milica jedini đak u školi u Popovi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Julijana se snalazi kako zna i ume da prehrani decu, nadniči, leti ide u berbu šljiva, jagoda, višanja, prikuplja šumske plodove kako bi prehrenila decu. Pored sve te njihove muke deca su lepo vaspitana, uredna, okupana, čista i redovno pohađaju školu. Mali Strahinja putuju peške 5 km u školu u Blace.

Ovu priliku koristimo da javno apelujemo na sve ljude dobrog srca da pomognu porodici Šljivić.

Ovo je primer kako se nadležne ustanove bore ,,Za našu decu” posebno na teritorijama u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom…

Similar Posts