BRNABIĆ: Ako se ne budete pridržavali novih mera, sledi policijski čas!

Ukoliko mere koje su donete ne daju rezultat do 1. decembra, sledeća mera u borbi protiv koronavirusa je zabrana kretanja, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da u ovom trenutku ne želi o tome da razmišlja.

Native Ad

Ona je za TV Pink navela da zabrana kretanja donosi mnogim ljudima ozbiljne probleme, jer brzo moraju da se izdaju dozvole za kretanje građanima koji čuvaju bake i deke, starije, svim ljudima koji rade treću smenu, lekarima i medicinskim sestrama…

“Međutim, nećemo se libiti da uvedemo bilo koje restriktivne mere koje će značiti očuvanje života ljudi, ali i privrede”, naglasila je ona.

Napominje da se u borbi sa koronom ne trude da ugode svima, već da izbalansiraju između zaštite zdravlja ljudi i zdravstvenog sistema i privrede i ekonomije.

Oglas Oglas Oglas

“Mora se naći mera. Mora se voditi računa i o privredi jer sva pomoć i podrška zdravstvenom sistemu ide iz budžeta, koji puni privreda”, navela je ona.

Ističe da je Srbija za sada našla najbolji balans, da je još uvek u zelenoj zoni, da još uvek ima mesta u bolnicama, da se testira veliki broj ljudi, testovi se dobijaju za pet do 12 sati, da je u Srbiji najmanja stopa smrtnosti od kovida u Evropi.

“U Belgiji nemaju više bolničkih kapaciteta i zaražene šalju u Nemačku da se leče. Imate zemlje gde se rezultati testova čekaju pet dana, ima zemalja gde se brisevi šalju u drugu državu na obradu”, navela je ona i dodala da je Srbija uspela da sačuva i ekonomiju.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Kako kaže, deo neparlamentarne opozicije pokazao je neodgovornost u ovom momentu.

Oni su, navodi, u martu i junu govorili da su mere “nastavak suludog iživljavanja nad građanima”, a da danas u novembru Dragan Ðilas kaže da “političari u Srbiji ne žele da donesu nepopularne, ali neophodne mere”.

“Zamislite da smo ih slušali, mi bismo, kao zemlja, potpuno propali”, navela je ona.

Izvor: Tanjug

Similar Posts