Čovjek koji se utapao počeo je moliti, Bog mu je odgovorio na neočekivan način

Bog je na neočekivani način odgovorio čovjeku koji se počeo moliti dok se utapao. Bog može upotrijebiti bilo koga i bilo što za Svoja djela. Njegova nevjerojatna priča potvrđuje kako Bog uvijek djeluje kada smo u nevolji.

Nakon što mu je brod potonuo, Mason Ringer je pokušao doplivati do obale. No u njega je puhao snažan vjetar, bio je pothlađen, a morske su struje bile snažne. Počeo je odustajati te se pomolio, a Bog je poslao posebnog anđela kako bi ga spasio na nevjerojatan način.

Mason Ringer je bio dio posade koja je unajmljena da obnovi stari brod. Na pauzi za ručak je odlučio s dva kolege uzeti brod na Okatie rijeci, gdje su radili. Bio je vjetrovit dan, a kada je jedan od njih pokušao ustati u čamcu, on se prevrnuo.

Mason i njegovi prijatelji pali su u ledeno hladnu vodu te su se počeli boriti za svoj život. Dolazak do obale bio bi pravo čudo jer su bili suočeni sa snažnim vjetrom, hladnom vodom i morskim strujama. No ova priča samo pokazuje kako Bog uvijek djeluje kada smo u nevolji.

Priča o spašavanju – božanska intervencija

Jedan je čovjek uspio preplivati rijeku i doći na obližnju cestu gdje da je pokupio dobri samaritanac i pomogao mu.

Drugi se čovjek borio protiv struje, ali ga je odnijela u močvaru blizu staze u šumi. Jednoj se ženi učinilo da čuje vrisak te je nazvala policajca. Jason DuBose je poslan kako bi istražio slučaj te nije mogao vjerovati svojim očima:

„Našli smo muškarca koji je bio potopljen u blatu do struka“, rekao je Jason, „Bio je pothlađen. Potpuno u šoku, mucao je te je bio dezorijentiran… nepovezano je pričao.“

Tim Helm, obalni čuvar je bio na brodu te pomagao Jasonu u spašavanju. Pomogao je izvući čovjeka iz močvare te smatra da je njegov pronalazak bio božanska intervencija.

„Umotao sam ga u kaput i zagrlio“, prisjetio se Tim, „Rekao sam da je ovo stvarno Božje djelo jer bi bio mrtav za pola sata da mi nismo stigli.“

U međuvremenu je Bog intervenirao i za Masona.

Priča o spašavanju – odgovorena molitva

Mason je plivao koliko god je mogao, pokušavajući se vratiti na dok. Borio se protiv jake struje i užasnog vjetra. Čak je i skinuo jaknu i cipele koje su ga gurale prema dolje. No hladna je voda dovela do toga da je dobio grčeve u mišićima. Nakon što se sat vremena borio u ledenoj vodi, bio je iscrpljen.

„Prebacio sam se na leđa, zatvorio sam oči i pomolio se Bogu moleći Ga da mi nekako pomogne“, prisjeća se Mason.

Bog je odgovorio na neočekivan način.

Nedugo nakon što je završio molitvu, Mason je začuo lajanje. Odjednom je ugledao Woodyja, žutog labradora, kako pliva prema njemu.

Foto: Islandpacket.com

„Kada sam vidio psa kako se približava bio sam skeptičan. Pomislio sam da ću ga povući za sobom, a on mi je pokušavao pomoći“, rekao je Mason.

Mason se držao za Woodyjev rep dok ga je vukao prema doku. No u jednom je trenutku pustio ruku. Woody nije planirao odustati.

Otišao je natrag do Masona kako bi mu se uhvatio za ogrlicu. Tada ga je pas herojski odveo do obale.

„Vukao me bez ikakvog napora“, objasnio je Mason.

Do tada je Jason DuBose počeo pretraživati cijelo područje da vidi treba li još netko pomoć. No Woody je već spasio dan.

„Taj se pas nije htio odvojiti od njega“, rekao je Jason, prisjećajući se trenutka kada ih je ugledao.

Woody je uspio doći do Masona prije bilo koga drugog. Ne može se znati što bi bilo s Masonom da nije bilo tog hrabrog psa. To je pravo čudo.

Woodijeva obitelj živi u Savani. No slučajno su bili u posjeti obitelji na Oaktie području. 7-godišnji Labrador je bio vani kako bi se istrčao, a tada je pomogao Masonu. Zahvaljujući ovom krznatom anđelu čuvaru Mason se mogao te večeri vratiti svojoj obitelji.

Foto: Islandpacket.com

„Otišao sam kući te sam poljubio svoje bebe“, rekao je, „Bio sam preplavljen radošću.“

Sva su tri muškarca preživjela, što neki nazivaju čudom. Mason je obećao kupiti svom krznatom heroju veliki odrezak. No činilo se da je Woody sretan jer je znao da je njegov novi prijatelj na sigurnom.

„Neko je vrijeme bio uz mene“, rekao je Mason kada je drugi dan ugledao Woodyja.

Bog može upotrijebiti bilo koga i bilo što za Svoja djela. A ovo je istinita priča o spašavanju koja pokazuje da čuda postoje.

Similar Posts