Desilo se na Ostrogu: Ova priča će vas naučiti da nikog nikad ne osuđujete!

FOTO: WIKIPEDIA
Native Ad

Ovih dana društvenim mrežama kruži priča sa Ostroga. Otac Gojko Perović, koji stoji pored ćivota Svetog Vasilija Ostroškog priča kako je jednog dana u manastir ušao jedan momak sa limenkom soka. Otac Gojko se prenerazio i nije mogao da veruje da je neko na sveto mesto došao sa limnekom soka:

„… Ali, kažem sebi – ‘ajde, neću ništa da mu pričam; ‘ajde da sad ne pravimo svađu… pa, ako baš krene onu limenku da stavi, Bože oprosti, na ćivot – onda ću da reagujem.

Oglas Oglas Oglas

On ide s onom limenkom, dolazi do mene… e sad, pazite – ja mu ne pričam ništa, ali u sebi govorim sledeće stvari:

„Magarče jedan, je l’ im’o iko da te nauči kako se ulazi u crkvu?! Pa, je li moguće da ne znaš da ne treba ta limenka da se unosi kod mošti Svetog Vasilija?! Pa, đe ti je pamet!? Jesi li glup, jesi li lud…“, ja to sve u sebi govorim o tome momku.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

On je prišao… e, da li je on sad osjetio šta mu ja pričam u svome srcu, okrenuo se i kaže:
„Oče, je li vruće?“
Ja kažem: „Pa, jest“…
Kaže on: „Evo malo soka da se osvježite.“

Eto kako srce radi, kako duša radi… a sve ti se čini ti to radiš iz najveće pobožnosti: on je grešnik, on nosi limenku, ja sam sveštenik, ja ga osuđujem – i to s pravom! Pogledajte kako može čovek da se prevari! U suštini, Hristos kaže: „Ne sudite, da vam se ne sudi.“ Nemojte nikoga da osuđujete.“

Similar Posts