• Čet. pro 1st, 2022

Snaga vere

Sve teme o pravoslavlju

Dugo je imala veoma bolne probleme sa uraslim noktima sve dok nije čula za ovaj prirodni lijek kojeg je odlučila da podijeli sa svima (RECEPT)

tra 26, 2021

Nevjerojatno je koliko ljudi na svijetu imaju problema sa uraslim noktima na nogama, a to je problematika koja se često zna i vraćati i praviti probleme koji na kraju mogu dovesti i do hirurških zahvata.

Postoje neki veoma jednostavni načini koje svako od nas može da upotrijebi u cilju rješenja ovoga problema sa uraslim noktima.

Ovaj problem prije svega prouzrokuje neudobna obuća, pa prva stvar koju treba da uradite da svu neudobnu obuću date nekome drugome i da je se riješite što je prije moguće, ma koliko moderna, popularna i poželjna ta obuća bila. Obuća bi trebala da vam bude od prirodnoga materijala, jer na taj način vaša koža na stopalima može da diše.

Zatim, noge treba da stalno držite suvima, tj. stopala, da su uvijek čisti i lijepo njegovani, a to je potrebno iz razloga jer na vlažna i znojna stopala lakše i češće se lijepe razne gljivice i bakterije

Ako ste u mogućnosti, nemojte da istu obuću nosite svakoga dana, ali svakako svoju obuću svakodnevno provjetravajte i što češće možete čistite. Poslije tuširanja obavezno svoja stopala dobro osušite, a da bi imali manje problema sa uraslim noktima veoma je važno i na koji način režete svoje nokte, jer do urastanja noktiju dolazi najčešće iz tog razloga jer ne režete nokte na adekvatan način

Za vas imamo i smjesu sa kojima ćete povećati kvalitetu vaših noktiju kao i njihov izgled, a ujedno ćete i smanjiti rizik od urastanja noktiju u meso.

Ono što trebate je da uzmete pet kašika soda bikarbone i da je pomiješate sa svojim gelom za tuširanje, a možete da smjesi dodate i nekoliko kapi eteričnog ulja po svome izboru. Svoje prste na stopalima ćete mazati svaki dan sa ovom smjesom, a ujedno sa ovom smjesom možete da mažete i svoje pete na stopalima, ukoliko su vam pete popucale.