Evo šta je najveći uzrok raka pluća i srčanih oboljenja

[geot_dropdown flags="yes" regions=""]

Naučnici su dokazali da je glavni uzrok svih smrtonosnih boljki upravo zagađen vazduh u kući. Ukoliko ne čistite redovno kuću ili, pak, to radite prečesto, život vas i vaših ukućana je ozbiljno ugrožen.

U svakoj kućnoj aktivnosti vazduh koji udišete u kući neminovno se mijenja. Korišćenje hemikalija ispušta oko 900 vrsta toksičnih materija. Buđ, polen, ugljen-monoksid, takođe se kriju po ćoškovima kuća, a da toga nismo ni svjesni.

Loš kvalitet vazduha u kući najčešće se povezuje sa bolestima srca, rakom pluća i astmom.
Srećom, postoji 8 načina da drastično smanjite unos štetnih čestica, materija i mikroorganizama u dom i tako izbjegnete opasne bolesti!

Vodite računa da svaki dan provjetrite svaku prostoriju domu. Koristite ekološke proizvode za čišćenje – u njima se nalazi manje toksina i zagađivača, zbog čega će i vazduh biti svježiji i čistiji. Umjesto dezodoransa u limenoj boci, koristite rol-on u plastičnoj kutijici.

Nakon korišćenja, kao i tokom noći isključite sve uređaje iz struje koji ne moraju stalno da budu uključeni, poput frižidera, zamrzivača i slično. Ne zaboravite i na punjače, kada uređaj nije na punjenju, obavezno izvadite punjač iz utičnice jer ćete biti na dvostrukom dobitku – čistiji vazduh i manji račun za struju!

Na tepisima se skupljaju gljivice, prašina, grinje, dlake kućnih ljubimaca i još mnogo štetnih čestica, pa je bolje da se odlučite za drveni pod i kućne papuče! Nikada u kuću ne ulazite obuveni, jer cipele na sebi nose brojne zagađivače, prljavštinu i zemlju, koju ćete tako raznijeti po cijeloj kući, a kasnije neminovno doći u kontakt sa njima,prenosi Aura

Potrudite se da odjeću sušite napolju, na svježem vazduhu, a ukoliko nemate mogućnosti za to, što češće otvarajte prozore! Redovno mijenjajte zavjese na kadi, i obratite pažnju da ne budu od vinila – ovaj materijal zadržava vodu, pa se na njemu buđ razvija brzinom svetlosti.

Izvor: haber.ba

[CBC show "y" country = "ba"]

Oglas

[/CBC] [CBC show "y" country = "rs"]

Oglas

[/CBC] [CBC show "y" country = "hr"]

Oglas

[/CBC] [CBC show "y" country = "me"]

Oglas

[/CBC] [CBC show "y" country = "mk"]

Oglas

[/CBC] [CBC show "y" country = "at"]

Oglas

[/CBC] [CBC show "y" country = "de"]

Oglas