FRANCUSKA: Samo neka Srbi primaju vakcine, oni su siromašni…

Dok Viktor Orban jasno govori, da čekaju negativne rezultate vakcinacije u Srbiji pre nego što budu rizikovali zdravlje Mađara, francuski mediji bodre Srbe da prime što više vakcina. 

Native Ad

Francuski portal “Les Echos” Srbija obezbedila stotine hiljada cepiva i da je u vakcinaciji presetigla najbogatije i najmoćnije države sveta.

Zahvaljujući dobrim odnosima sa Pekingom, Srbiji je u januaru isporučeno milion doza vakcine protiv korone “Sinofarm”. Njeni balkanski susedi, koji su se oslanjali na mehanizam pomoći EU za nabavku cepiva “Covax” veoma su besni što im vakcine još ne stiže, dok je u Srbiji trenutno u toku masovna vakcinacija.

Oglas Oglas Oglas

Ovako čuveni francuski francuski portal “Les Echos” piše o Srbiji i vanserijskim sposobnostima predsednika Aleksandra Vučića da u vreme masovnog rata za vakcine u svetu, za svoj narod obezbedi stotine hiljada cepiva i u toj borbi pretekne najmoćnije države sveta.

– To je mala, siromašna zemlja na Balkanu. Ali ima drugu najbolju stopu vakcinacije u Evropi nakon Ujedinjenog Kraljevstva.

Srbija, kandidat, ali ne i član Evropske unije, uspela je da iz različitih laboratorija pribavi dovoljan broj doza za iskorak iz masovne kampanje koja je već imala koristi od više od 450.000 stanovnika – piše ovaj portal i naglašava.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

– Srbi čak mogu da biraju koju će vakcinu da prime, da izaberu između američkog Fajzera, ruskog Sputnjika ili kineskog Sinofarma.

Najviše imaju kineskih vakcina, milion doza stiglo je u Beograd sredinom januara, što je omogućilo pokretanje masovne vakcinacije koja se trenutno sprovodi u 300 centara širom zemlje.

Izvor: Srbijadanas.com

Similar Posts