GRAĐANI, OPREZ! Srbijom kruži velika prevara: Nude preskupe proizvode, na meti najstariji sugrađani

Velika prevara kruži Srbijom, na meti su penzioneri 

Native Ad

Navodni lekari zovu telefonom i nude preskupe medicinske proizvode i predstavljaju se kao da su iz državnih medicinskih ustanova i na taj način kupuju poverenje građana.

Na meti su stariji grašani, a prevarom se bave dve firme.

Oglas Oglas Oglas

Prvoj televiziji se obratila devojka koja je, misleći da jedna od te dve firme posluje legalno i legitimno, pokušala da se zaposli kod njih dok nije saznala da je u pitanju prevara.

– Ja sam našla prijavu za njihov posao pri čemu je zvaničan naziv posla istraživanje tržista. Međutim, kada su me pozvali za razgovor objasnili su mi u kratkim crtama da to u stvari nije to, nego da je moj posao da nasumično zovem ljude i da ih ispitujem kakvo je njihovo trenutno zdravstveno stanje, meni je čudno zvučalo. Dan pred obuku dobila sam skriptu u kojoj je detaljnije objašnjeno šta je moj posao, između ostalog je pisalo da treba da se predstavljam kao da sam iz nekog centra za zdravlje. Zašto se ne bih predstavila iz koje sam firme, nije mi bilo logično da pričam nešto što nije istina – ispričala je devojka.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Nakon prijave trebalo je da usledi i obuka, za šta je dobila skriptu i tačan tekst kako da razgovara sa ljudima koje pozove i pitanja koja treba da postavlja o njihovom zdravstvenom stanju, iako nema medicinsko obrazovanje.

Čitav tekst je, kako kaže, imao agresivan pristup sa ciljem da natera starije građane da kupe proizvod, a devojka koja se prijavila za posao kasnije je videla tekstove o šemi po kojoj se prevara odvija. 

Upozoravamo naše najstarije sugrađane da ne nasedaju na ovu prevaru!

Similar Posts