Jedini lijek za zdravo srce i mozak koji stvarno radi: Besplatan, dostupan svima, a još i podmlađuje!

Native Ad

U ovom trenutku, ritam vašeg srca i mozga se sinhronizuje, stvarajući stanje koje naučnici nazivaju koherencijom… Postoji jednostavan, jeftin i svima dostupan lijek za pomlađivanje. I svi ga uvijek nosite sa sobom!

Oglas Oglas Oglas

Reč je o zahvalnosti, dubokoj i iskrenoj emociji koja pomaže vašem mozgu, srcu i cijelom organizmu da ostane zdrav.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Naime, istraživanje koje su sproveli naučnici sa Instituta HeartMath (IHM), jednog od vodećih instituta koje proučava psihologiju emocija, dokazalo je da istinski osjećaj zahvalnosti na organizam djeluje kao nepresušni lijek.

Svaki put kada ste zahvalni, kada iskreno pohvalite tuđa dostignuća i kada uopšteno pozitivno razmišljate, ritam vašeg srca i mozga se sinhronizuje, stvarajući stanje koje naučnici nazivaju koherencijom.

Koherencija se zapravo može izmjeriti pomoću sofisticirane opreme koja pokazuje tačnu interakciju između srca, mozga i nervnog sistema. Istraživanje je pokazalo da zahvalnost povećava proizvodnju hormona DHEA, koji se još naziva i “hormonom mladosti”, jer spriječava starenje.

Zahvaljujući zahvalnosti jasnije i razmišljate. Mozak kvalitetnije obrađuje informacije i povećava svoje kapacitete. Rad srca se normalizuje, nivo stresa se smanjuje, a pozitivno razmišljanje briše tragove stresa, ljutnje i frustracije.

Zahvalnost je dar koji se umnožava – ako je često osjećate, ona će privući i druge pozitivne emocije, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Majamiju.

Tako ćete poboljšati i svoj imunitet. Kada osjećate zahvalnost, u telu se povećava nivo antitela koji su glavni zaštitnici od virusa, loših bakterija i drugih patogena.

Zbog svega toga, budite zahvalni svakog dana. Svako može da pronađe bar jedan razlog zbog kojeg može da bude zahvalan. Uzvratiće vam ne samo drugi, već i vaš organizam, i to na najbolji mogući način.

Izvor: alternativno

Similar Posts