JEDITE ŠTO VIŠE KIKIRIKIJA: Spriječava ove ozbiljne bolesti

Kikiriki je dobar izvor proteina i u sebi ima visok sadržaj esencijalnih vitamina, minerala i biljnih jedinjenja. Prednosti kikirikija su različite, pa ih svakako treba dodati na listu svakodnevne ishrane.

Native Ad

Međutim, zbog visokog sadržaja masti i kalorija koje ima kikiriki, ne bi trebalo da se pretjeruje. Ovih 12 svojstava kikirikija mogu se svrstati u koristi koje ima ovaj plod– od zdravlja do ljepote. (Tekst se nastavlja ispod)

Dobar je za zdravlje srca

Među koristima koje ima kikiriki za zdravlje čovjeka, čini se da je ova najpoznatija. Zahvaljujući visokom nivou monone zasićenih i polinezasićenih masti, kikiriki mogu održavati ljudsko srce zdravim.

Oglas Oglas Oglas

Konkretno, oleinska kiselina kod kikirikija može u krvi da smanji loš holesterol (LDL) i poveća dobar holesterol (HDL). Stoga je kikiriki u stanju da spreči moždani udar i koronarna oboljenja povećanjem zdravih lipida u krvi.

Jača energiju

Jedna od najprimjetnijih prednosti kikirikija po zdravlje čovjeka je unapređenje energije. Ovo je sasvim razumljivo, jer kikiriki sadrži dosta vitamina i minerala, antioksidanata i hranljivih materija, koji su sami po sebi veliki izvori energije.

Pomaže kod mršavljenja

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Kikiriki je proučavan u pogledu održavanja težine. Zbog toga što ima puno kalorija i masti, kikiriki ne utiče na rast kilograma, pa zbog toga konzumiranje ove mahunarke pomoći će održavanju vitalnosti i spriječiće gojaznost. (Tekst se nastavlja ispod)

Bori se protiv raka

Polifenolni antioksidanti prisutni u kikirikiju korisni su za prevenciju raka želuca, jer pomaže u smanjenju produkcije kancerogenih nitrozamina.

S druge strane, mahunarke poput kikirikija imaju visok sadržaj betasitosterola, koji predstavlja zaštitu protiv raka uz prirodno spriječavanje rasta tumora. Na ovaj način, svi oni koji jedu kikiriki najmanje dva puta nedeljno mogu da smanje rizik od raka debelog crijeva za 27­58 odsto.

Similar Posts