JOGURT DIJETA: Za samo 3 dana “briše” najmanje četiri kilograma!

Native Ad

Međutim, na internetu se često javljaju varijacije te dijete s brojnim pozitivnim reakcijama ljudi koji su dijetu isprobali. Kako navode, u svega tri dana ovom se dijetom mogu skinuti i do četiri kilograma. Djelovanje ove dijete zasniva se na efektima probiotičkih jogurta koji podstiču zdravlje crijevne flore. Hrana se zahvaljujući njima brže probavlja pa se tako i iz tijela izlučuju toksini, piše “Dnevno“…

Oglas Oglas Oglas

Kada se hrana detaljno probavi, poboljšava se i zdravlje crijeva te opšte zdravlje organizma. Naime, crijevna je flora sastavljena od različitih bakterija koje žive u čovjekovu probavnom traktu koje imaju i ulogu zaštite organizma od infekcija. Takvih je bakterija od 400 do 500 vrsta, a većina na organizam utiče pozitivno, dok su ostale potencijalno štetne, posebno kada crijevna flora nije uravnotežena. Do neuravnoteženosti može doći zbog stresa, teže bolesti, uporabe antibiotika i loše prehrane. Preporučuje se popiti čak do 2 litra jogurta svakog dana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Što se tiče jogurt dijete, uz jogurt se može jesti svježe voće, ali i meso, dok se trebaju izbjegavati zašećereni jogurti. Prema verziji autorice knjige Ane Luque, jogurt se ne pije sam, već se uz njega preporučuje konzumacija hrana s dozvoljene liste.

Ovo je jedan od primjera dijete za tri dana:

Prvi dan

Za doručak pojedite voćni ili obični nemasni jogurt s pahuljicama po vlastitoj želji. Za ručak na maslinovom ulju prodinstajte povrće te ga pomiješajte s rižom. Osim soli i bibera, nemojte začinjavati povrće. Za desert pojedite voćni jogurt. Za večeru prije spavanja pojedite salatu sa šunkom ili mrkvom. Pomiješajte u to nemasni jogurt.

Drugi dan

Za doručak pojedite salatu od krastavaca začinjenu jogurtom. Za ručak ispecite puretinu na maslinovu ulju, a kao prilog pojedite šampinjone, paradajz i papriku u koje umiješajte jogurt. Za večeru pomiješajte šumsko voće s jogurtom i pojedite.

Treći dan

Za doručak s jogurtom pomiješajte sir, jabuku, malo cimeta i sol (po želji). Ručajte file oslića uz prilog salatu od jogurta i krastavaca (možete dodati i senf po želji). Večerajte sto grama tjestenine, dodajte nasjeckanu papriku i kuhano jaje pa tome dodajte jogurt.

Dodatan savjet je da ovu dijetu ne praktikujete duže od tri dana kako ne biste tijelo oštetili za dodatna vlakna i vitamine. Dijetu možete ponoviti nakon određenog vremena pa se vratite normalnoj, uravnoteženoj prehrani.

Similar Posts