Liječnici su im dali savjet da pobace bolesnu bebu, a pogledajte ju danas

Liječnici su dali savjet paru iz Dublina da pobace bebu zbog bolesti kralježnice, a ona je danas najsretnija djevojčica na svijetu.

Par iz Dublina kojima je rečeno da izvrše pobačaj jer im je kći oboljela od spina bifide (rascjep kralježnice), sada se bore da svojoj “čudesnoj djevojčici” pruže najbolje mogućnosti u životu, donosi righttolife.org.uk.

Na pregledu u trideset prvom tjednu trudnoće, Claire McDaid i Jayu Needhamu rečeno je da njihova kći ima jako deformiranu kralježnicu i da neće imati kvalitetan život jer joj je mozak jako natečen, piše hodzazivot.hr.

Liječnici su savjetovali paru da ode u Englesku na pobačaj. Međutim, Claire to nije namjeravala učiniti te je rodila kćer T.J. (nazvana po svojim bakama Tini i Joan) u listopadu 2020.

T.J. je dijagnosticirana spina bifida meningokela, što znači da nikada ne bi mogla pomicati noge. Liječnici su obavijestili Claire da njezina kći neće dugo živjeti te su počeli planirati sprovod.

Claire McDaid

Foto: Righttolife.co.uk

Najsretnija djevojčica

“Ona je najsretnija djevojčica, podsjeća me na obje svoje bake”

Međutim, “čudesna princeza” preživjela je unatoč svim izgledima i čak je pokazala obećavajuće znakove kretanja. Sada joj roditelji žele pružiti najbolje, kako bi dobila što više snage u nogama.

Mama, Claire, rekla je: “Rečeno nam je da će biti paralizirana kad se rodi, od struka prema dolje, ali može pomicati noge pa joj želimo dati najbolje što možemo”.

“Irska jako zaostaje u opremi i liječenju spina bifide, pa moramo otići u inozemstvo. Samo smo tri puta bili u posjeti fizioterapiji, ali radio sam s njom što sam više mogao i dobro joj ide.“

“U Americi je drugačija borba s bolešću, ali ako se liječi u Dublinu, ostat će cijeli život u invalidskim kolicima”.

“Ali čak i ako ne dobijemo dovoljno za Boston, ima mjesta u Mađarskoj. Želimo joj najbolje, ali nažalost, sve je u novcu, to je grozno.“

“Bit će u bolovima ako ostane u invalidskim kolicima, želimo da se sama odijeva i hoda, te da može imati vlastiti život”.

“Kuk joj je vani, bori se da se podigne. Potrebna joj je posebna fizioterapija (jedan na jedan) i ne može je dobiti ovdje.“

“Liječenje i sva posebna oprema za nju koštaju oko 40.000 eura i doista joj želimo dati najbolje, čak i da ljudi izdvoje 5 funti, to bi pridonijelo velikoj razlici”.

Najsretnija djevojčica na svijetu

Osobe s invaliditetom mogu živjeti punim životom

Glasnogovornica Right To Life UK, Catherine Robinson, rekla je: „Priče o bebama poput T.J. toliko ohrabruju. Oni ilustriraju ono što smo već znali – da osobe s invaliditetom mogu živjeti punim životom i učiniti mnogo više nego što im se ponekad priznaje, posebno uz odgovarajuću podršku.“

“Stav liječnika koji su roditeljima T.J. rekli da pobace previše je uobičajen stav. Toliko je raširen ovakav stav, da je Kraljevski koledž opstetričara i ginekologa prošle godine morao objaviti smjernice u kojima se naglašava potreba da liječnici budu “neizravni” kad se poduzimaju prenatalni pregledi za osobe s invaliditetom. Ovaj stav je groteskan u svojim pogledima na osobe s invaliditetom i mora se promijeniti.“

Similar Posts