LJEKARI SAVJETUJU: Bolesti možete da izliječite ako izaberete pravilan položaj tijela pri spavanju

Stručnjaci smatraju da svako od nas mora izdvojiti šest do osam sati svaki dan za spavanje, i da je najbolje da to bude u isto vrijeme.

Čak i određena oboljenja možemo izliječiti ako prilikom spavanja zauzmemo isključivo pravilan položaj, koji će pomoći da se organizam maksimalno opusti.

Evo kako položaj tijela može da izliječi neki zdravstveni problem.

Ukoliko u ramenu osjećate jake bolove, pri čemu se bol znatno povećava kada na tu stranu legnete, onda samo trebate da uzmete jedan jastuk i stavite ga ispod lakta i grudi, dok drugi postavljate između koljena. Ovo je odličan trik da se oslobodite bolova u ramenima, ali ujedno pomaže i kod bolova u koljenima.

Bolove u leđima možete da uklonite ako zauzmete ravan položaj pri spavanja i to da ležite na leđima. Uši, vrat, ali i kičma moraju da budu u istom položaju. Ono što će vam dodatno olakšati bolove, jeste da postavite urolani peškir ispod leđa.

Čak sa određenim položajem tijela možete da uklonite i probleme sa sinusima. Dovoljno je da postavite više jastuka ispod glave i tako spavate, jer ćete tako da disajne puteve oslobodite i omogućite lakše disanje.

Urolajte peškir i postavite ga sa obje strane glave, jer će vam ovo pomagati da se riješite glavobolje.

Bolovi koji se pojavljuju za zbog menstracije, možete ublažiti ako ispod nogu postavite jastuk, ali i ispod glave. Ovo je jedan od najudobnijih položaja koje možete zauzeti prilikom spavanja.

Lezite na stomak i podignite noge, kako biste mogli da se riješite povišenog krvnog pritiska.

Izvor: novi.ba

Similar Posts