Marija je završila medicinu sa prosekom 9,57, diplomu je stekla PRE PET GODINA i još je NEZAPOSLENA: „Spremna sam bilo gde da radim, samo da nađem posao“

FOTO: PRINTSCREEN
Oglas Oglas Oglas
Native Ad

Marija Stanković (30) je nezaposlena doktorka koja sa porodicom živi u rodnom selu Donje Dragovlje u opštini Gadžin Han. Život na selu, u podnožju Suve planine je lep, kaže, ali i težak jer nije u mogućnosti da radi posao za koji se školovala.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Marija ima bliznakinje Isidoru i Irinu, ali i diplomu Medicinskog fakulteta sa prosekom 9,57 koja stoji neiskorišćena već pet godina.

– Nisam zamišljala da ću ovoliko dugo da tražim posao. Mislila sam da ću ipak, sa ovolikim prosekom, odmah negde da uspem da se zaposlim. Slala sam dokumentaciju svuda širom Srbije, zvali su me iz Beograda četiri ili pet puta prošle godine i išla sam. Uđem u uži izbor i nakon toga – ništa. Spremna sam bilo gde da radim, samo da nađem posao – rekla je Marija za „RTS“.

Tokom vanrednog stanja stigao je poziv za volontiranje iz Niša, koji nije mogla da prihvati zbog prevoza, pa je odlučila da volontira u seoskoj ambulanti.

Komšije ove doktorke potvrđuju da im je mnogo pomogla u vreme korona virusa. Kažu trči, meri pritisak, obilazi ih i daje lekove. Najbliža zdravstvena stanica nalazi se u Donjem Dušniku do koje se može samo autom, tako da im je Marija bila prva pomoć za sve što treba.

FOTO: PRINTSCREEN

Želja ove doktorke je da postane internista, ali trenutno nije u mogućnosti da finansira volontersku specijalizaciju, jer porodica živi od muževljeve plate i dečjeg dodatka.

– Život na selu je mnogo lep i mnogo zdrav i odrastanje dece na selu mnogo zdravije nego u gradu. To svakako više nije prioritet, sad treba da se deca socijalizuju, da upišu nešto i van škole, nešto što žele, a to je odavde nemoguće, znam po sebi – dodaje Marija za „RTS“.

Od 956 nezaposlenih u Gadžinom Hanu, 24 je sa visokim obrazovanjem, jedini doktor medicine je Marija i to sa prosekom 9,57.

(Izvor: Blic)

PODELITE ILI POŠALJITE VAŠIM PRIJATELJIMA

Similar Posts