POGLED SA NEBA NA OSTROŠKI MANASTIR: Čudesni snimak koji NE SMETE da propustite! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube/ helivideo.rs
Native Ad

Manastir Ostrog gledali smo na slikama, ali snimak dronom iz vazduha u kom manastir izvire u svoj svojoj veličanstvenosti je neprocenjiv. Brojna su čuda koja su se desila nad moštima Svetog Vasilija Ostroškog, upravo na Ostrogu.

Manastir Ostrog je smešten na skoro vertikalnom terenu, visoko u ogromnoj Ostroškoj Gredi, u blizini Nikšića. Sa vrha se pruža veličanstven pogled na Bjelopavlićku ravnicu i najvažnije je mesto hodočašća u Crnoj Gori.

FOTO: BEOGRAD.IN
Oglas Oglas Oglas

Kompleks obuhvata dva dela, od kojih je prvi – veći Donji manastir, smešten oko Crkve Svete Trojice, sagrađene 1824. godine, oko koje je većina manastirskih objekata, uključujući i konak.

Do belog, gornjeg manastira, ugrađenog u stenu, stiže se usponom uzanom stazicom, dužine tri kilometra koja vodi uzbrdo, do dve malene pećinske crkve. Jedna je posvećena Svetom Krstu i veličanstveno je oslikana freskama. Manastir Ostrog je u 17. veku osnovao hercegovački mitropolit Vasilije Ostroški koji je bio vladika Zahumsko-hercegovački od 1639. do 1671. godine.

FOTO: OSTROG.COM
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Vladika je došao sa monasima u ovo udaljeno mesto, iz hercegovačkog manastira Tvrdoša, koji su porušili Turci. Umro je 1671. godine i posle dve godine osvećen. Njegovo telo, svete mošti, nalaze se u kovčegu u pećinskoj crkvi manastira Ostrog, posvećenoj Ulasku Bogorodice u hram (Vavedenju svete Bogorodice).

(Izvor: Mediji)

Similar Posts