Pomolite se Bogorodici: Ovo će vam uneti spokoj u dušu

Uspenje Presvete Bogorodice, freska na zapadnom zidu naosa crkve Svete Trojice u Sopoćanima, iz 1271-1274. godine. Foto: Wikimedia Commons/Golija
Native Ad

U našem narodu je poznata izreka „Bez nevolje, nema bogomolje“. Odnosno, u biti čoveka je da se bori kroz život u kojem se susreće sa raznim nevoljama i neprilikama.

Bogu se obratimo baš onda kada više ne znamo kako da se borimo, kada nas ophrli strah od nemoći, neizvesnosti. Trebali bi se moliti Bogu uvek.

Oglas Oglas Oglas

Bilo koja molitva je dobra, ne moramo čak ni znati molitvu napamet, šta nam u trenutku iz duše prvo krene, ta molitva je naispravnija. Kada nam se nešto loše desi dovoljno je da u sebi kažemo „Gospode pomiluj“.

Možemo se moliti bilo gde i bilo kada, dok nešto radimo, dok odmaramo, dok smo u prevozu… Kako molitva predstavlja duhovni susret sa Bogom, najbolje je ako se čovek može da se osami. Molitva Bogorodici uneće vam spokoj u dušu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

BOGORODICE DJEVO
Bogorodice djevo, raduj se blagodatna Marijo, Gospod je s tobom; blagoslovena si Ti među ženama i blagosloven je Plod utrobe Tvoje, jer si rodila Spasitelja duša naših.

(Izvor: Beograd.in)

Similar Posts