“SKINUO MI DŽEMPER, DIRAO GRUDI, KRENUO U PANTALONE” Ispovest sportistkinje kojoj je seksualno nasilje poremetilo život!

Seksualni napad se desio od strane uglednog člana sportskog saveza i profesora na DIF-u

Native Ad

Od momenta kada je Milena Radulović mlada srpska glumica smogla snage i hrabrosti i prijavila svog učitelja i profesora glume Miroslava Miku Aleksića (68), da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao svoje đake, uključujući i nju, cela Srbija, ali i region digao se na noge, pružio podršku i osudio ovakav sraman i nemoralan postupak.

Glumice, pevačice, voditeljke, ali i žene iz “običnog” sveta i života u znak podrške, ali i vetru u leđa da o zlostavljanju ne treba ćutati, da nije sramota biti žrtva koji je mlada glumica dala svim ženama ne samo u Srbiji, već i šire, počele su da se javljaju i ostale učenice, studentkinje, koleginice, majke, sestre sa istom ili sličnom pričom. Svaka sa posebnom težinom i posebnim bolom.https://www.facebook.com/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df338541126b6734%26domain%3Dwww.srbijadanas.com%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.srbijadanas.com%252Ff2d2ef1527fb78%26relation%3Dparent.parent&container_width=671&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNisamTrazila%2Fposts%2F105060061579481&locale=en_US&sdk=joey&show_text=true&width=500

– Meni se slučaj seksualnog napada od strane uglednog člana sportskog saveza i profesora na DIF-u desio kada sam imala 15 godina i bila nagrađivani sportista. U njegov ured sam otišla odneti dokumente potrebne za reprezentaciju za koju sam igrala. Zatvorio je vrata kancelarije, seo pored mene, skinuo mi džemper, naslonio se na mene i počeo teško da diše, da me na silu ljubi u usta, da mi gnjavi grudi i kada je krenuo u pantalone mislim da sam vrisnula jer je tada vrata otvorila njegova sekretarica. Ne sećam se kako sam se obukla i izašla, ali znam da imam traumu evo skoro 30 godina i borim se sa raznim poremećajima. Poslednjih nekoliko godina, tj. četiri godine, idem na psihoterapije. Pomaka ima – ali sporo to ide. Taj čovek je još uvek živ i kada mi dođe napad teskobe, najradije bih mu otisla kući  fizički mu se osvetila za sve što mi je uzrokovao. Zašto sam ćutala sve ove godine – ne znam, zato što sam od najranijeg djetinjstva odgojena da ćutim -ćsuti u vrtiću, sćuti bratu kada te tuče, sćuti učiteljicama, ćuti nastavnicima, ćuti vozačima u autobusu, ćuti nasilnicima, ćuti trenerima – na kraju ćuti i uglednim sportskim ličnostima od kojih ti zavisi sportska karijera. Toliko je godina prošlo da sada uopše više nisam sigurna da li postoji način da se taj čovek izvede pred pravdu – da li postoji šansa? On je bio i profesor na DIF-u i sigurna sam, i ubeđena da nisam jedina njegova žrtva. Ali ja to ne mogu dokazati – i šta sad? Da nosim to u grob? Živa ne znam kako da postupim. Vama hvala sto ćete barem nekim devojkama/ženama pomoći i nadamo se stvoriti okruženje gde će se takvi predatori bojati sistema više nego što će se njihove žrtve bojati njih – navodi se u objavi na Fejsbuku.Miroslav Mika AleksićFoto: Printscreen/RTS

Oglas Oglas Oglas

Nije lako podeliti ovako zlo iskustvo ni sa najbližima

Nije lako podeliti ovakvu priču sa nekim ko je pun osude i misli da, ukoliko nije bilo povodo, ne bi bilo ni zločina, nije lako podeliti zbog stida, sramote i “etikete”. Nije lako, ali to znači hrabrost. 

Ne treba da se navikavamo da o ovakvim stvarima ćutimo, i prikrivamo ih. Nisi sama – nisi tražila, ispričaj svoju priču.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Podsetimo, prema ranijim saopštenjima iz MUP-a, Aleksića su pored Milene prijavile, za isti zločin, i I. I., I. V. i M. Đ. pod sumnjom da je on u vremenskom periodu 2012-2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.Milena RadulovićFOTO: YouTube/PrintScreen/Pink.rs

Takođe, osvrnimo se na to kako je Milena Radulović je detaljno opisala kroz koji pakao je prošla.

– Imala sam 17 godina kada me je silovao, u novembru 2012. Sve je pažljivo isplanirao. Govorio mi je da je to radio iz pedagoških razloga. Vodio je računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, u sobi pored one u kojoj su bili učenici. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Posle svega što sam preživela, prošla sam kroz različite faze. Pojavio se ogroman osećaj krivice. I kako da sve ispričam roditeljima?! Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. Zato sam odlučila da više ne ćutim. Ovo je stvar koja mora da se dovode do kraja – reka je Milena Radulović.

Similar Posts