Šta znači kad kršteni hrišćanin nosi crveni konac: Krug oko ruke s posebnim značenjem

FOTO: PIXABAY
Oglas Oglas Oglas
Native Ad

Nošenje crvenog konca oko ruke protiv uroka stara je tradicija slovenskih naroda, a danas je najpopularnija u Bugarskoj, istočnim zemljama i sledbenicima Kabale, i generalno narodima koji prihvataju paganizam, piše Stil.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Ovaj običaj zadržao se i kod nas, a najčešće se praktikuje stavljanje crvenog končića oko ruke novorođenom detetu.

Ali, da li hrišćani, naročito kršteni, treba da nose crveni konac oko ruke?

Konac crvene boje simbolizuje strast, uspeh i sreću. Vezuje se obično oko zgloba leve ruke, jer se, navodno, levom rukom osoba povezuje sa drugim silama. Formirani krug od crvenog konca navodno daje zaštitu od negativnosti i obećanja nečastivog i štiti od loših namera i zlih ljudi.

Ipak, u hrišćanstvu ovakve metode nisu odobrene. Naša vera smatra ih idolopoklonstvom kojim ljudi menjaju molitvu. Crveni konac nije dozvoljen i zbog toga što zapravo predstavlja ritual, potiče od magije i smatra se amajlijom.

Hrišćanstvo kao jedini simbol zaštite smatra krst i molitvu, dok crveni konac smatraju paganizmom i simbolom koji je u stanju da poljulja vašu veru.

„Ako vam je potrebna dodatna zaštita, poradite bolje na svom duhovnom stanju“, smatraju i pravoslavni i katolički sveštenici.

Similar Posts