Sudija Lukić rekao NE Vučiću: “Vučić nema pravo da presuđuje”

Sudija Apelacionog suda Milimir Lukić izjavio je da predsednik Republike nema ustavnih nadležnosti da sudi i presuđuje, i da su takve izjave neprihvatljive i nanose štetu krivičnom postupku.Sudija Lukić: Vučić nema pravo da presuđuje, to nanosi štetu postupku 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Native Ad

„Svoju političku moć može, ipak, valjano da iskoristi, tražeći od nadležnih, pre svega Vlade Srbije, da poboljša resurse, materijalne i ljudske, da u ime građana permanentno traži rezultate i odgovornost sudske vlasti, ako tih rezultata nema, a ako ih ima da pohvali i afirmiše rad suda“, istakao je Lukić u intervjuu za novi broj nedeljnika NiN.

Lukić koji je doneo presudu u postupku protiv zemunskog klana, rekao je da „nije doživeo da bilo koja politička struktura na vlasti, pa ni aktuelna, javno pohvali i oda priznanje, recimo tužiocu ili sudiji za ostvareni rezultat“.

Oglas Oglas Oglas

On je naveo da „nije sud sveta krava da je lišen mogućnosti kritike“.

Međutim, kako je objasnio, „neprihvatiljivo je, a i zakonom zabranjeno, da se javno presuđuje, da se napada ličnost sudije ili njegove porodice, da se istupanjem političara pretenduje na sam tok i ishod suđenja“.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Na pitanje o organizovanom kriminalu, Lukić je istakao da ga nema ukoliko nije povezan sa državnim strukturama i zato je „najopasniji po bezbednost države i građana“.

„Ne treba nam bolji primer, od samih činjenica utvrđenih u postupku za ubistvo premijera i za zemunski klan. Zbog toga, postojanje političke volje jeste preduslov, ali to nije dovoljno. Uz to, trebalo bi dati odrešene ruke organima policije i tužilaštva“, rekao je Lukić.

Nedeljnik NiN podseća da je Lukić sudio ubicama Zorana Đinđića, članovima zemunskog klana i Darku Šariću, a sudi i u važnim predmetima koji još nisu okončani – Miroslavu Miškoviću, za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Similar Posts