UZNEMIRUJUĆE “UPUCAO SAM DEVOJČICU, VRIŠTALA JE” Bivši komandant Vagnera priznao: Nisam imao izbora, naređeno je da sve POBIJEMO

Ruska organizacija za ljudska prava Gulag objavila je svedočenje dvojice bivših komandanata privatne vojne grupe Vagner, koji su krenuli u rat nakon što su regrutovani iz zatvora.

Native Ad

Reč je o Azamatu Uldarovu, bivšem osuđeniku KPZ br. 13 Ruske kancelarije Federalne zatvorske službe iz Saratovske oblasti (pomilovan od 23. avgusta 2022) i Alekseju Savičevu – bivši osuđenik Kazneno-popravne kolonije br. 1 ruske kancelarije Federalne zatvorske službe iz Voronješke oblasti (pomilovan od 2. septembra 2022).

Uldarov i Savičev se trenutno nalaze u Rusiji, a tokom intervjua su priznali ubistva ukrajinske dece u Bahmutu i ​​Soledaru. Osnivaču sajta Gulag.net Vladimiru Osečkinu predočeni su detalji streljanja više od 20 ukrajinske dece i tinejdžera, miniranja jame sa više od 50 ranjenih zatvorenika i tzv. čišćenje stambenih zgrada.

“Naređeno nam je da sve zbrišemo i pobijemo”

Jedan od Vagnerovaca je priznao da je “pucao u glavu petogodišnjoj devojčici” kada su išli ka Soledaru i Bahmutu. “Ona vrišti, razumete, ona je malo dete. Upucao sam petogodišnju devojčicu u glavu”, rekao je on. Uldarov tvrdi da je ‘očistio’ podrum sa 300-400 civila, od kojih 40 dece.

Oglas Oglas Oglas

On je naveo da je to zgrada od 9 spratova, da “nije imao izbora” i da je imao naređenje da se otarase svih. “Ovom rukom sam izvršio naređenje, ubio sam decu. Razumete, po naređenju. To što smo mi… Naređeno nam je da sve zbrišemo i pobijemo… Išli smo i ubijali sve – žene, muškarce, penzionere i decu”, rekao je on.

Oni su istakli da je naređenje za čistku Bahmuta došlo direktno od šefa Vagnera Jevgenija Prigožina. Navodno im je naredio da nikoga ne štede, ni starce ni decu. Dodali su da je situacija u Soledaru još gora, prenosi Ukrajinska pravda.

“Mirni stanovnici su izlazili. A naređenje je bilo: streljati sve starije od 15 godina. Streljano je 20-24 osobe, desetoro 15-godišnjaka i 17-godišnjaka”, rekao je Savičev. Upitan koliko su nenaoružanih civila ubili u februaru 2023. godine, Savičev je odgovorio da je 15-godišnje Ukrajince “teško nazvati civilima”.

Azamat Uldarov, Vagner
FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

“Kada je Prigožin rekao malj, uzeli smo čekić i ubili čoveka”

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Oba bivša komandanta Vagnerovih jedinica potvrdila su da je Prigožin lično izdavao zločinačka naređenja za streljanje ljudi, odobravajući terorističke metode i brutalnost. Jedan od bivših Vagnerovaca je takođe ispričao da su se jednom prilikom napili i uhvatili 15 kadirovaca koji nisu hteli da se bore.

Jevgenij Prigožin
FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Savičev je istakao da su Vagnerovci u razgovoru sa novinarima dobijali pretnje smrću. Video intervju traje ukupno 77 minuta, a Uldarov i Savičev nijednom nisu izrazili žaljenje zbog svog postupka. Uldarov je rekao da Vagnerovci ne uzimaju zarobljenike i vežbaju ubijanje ukrajinskih vojnika.

“Uglavnom nožem. Presečemo grkljan. Snimamo. Kada je Prigožin rekao malj, uzeli smo čekić i ubili (čoveka) maljem. Ovo je njegov metod. On je užasna osoba”, nastavio je on. Međutim, odlučio je da želi da se vrati na liniju fronta da nastavi borbu.

Kurir.rs/Mondo

Similar Posts