ZBOG TITA JE PROMENJEN KRAJ KULTNOG FILMA “KO TO TAMO PEVA”: Sve je trebalo da bude drugačije, a evo zašto je promenjen scenario

“Ko to tamo peva” predstavlja jedno od najvećih filmskih ostvarenja domaće kinematografije.

Native Ad

Za ovaj film vezane su brojne i zanimljive činjenice koje su široj javnosti nepoznate, a odnose se na sam kraj ovog legendarnog filma.

Naime, Titova smrt je sprečila da se završi film “Ko to tamo peva” po predviđenom scenariju.

Tito, Josip Broz Tito
FOTO: PROFIMEDIA
Oglas Oglas Oglas

Prvobitno, u planu je bila scena kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja dompremljene iz italijanskog cirkusa i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje.

Ko to tamo peva
FOTO: PRINTSCREEN YT

U momentu kada je proglašena smrt Josipa Broza Tita, svim strancima se zabranio ulaz u zemlju, tako da su granice bile zatvorene, a životinje naravno nisu ni mogle da se dopreme.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svima koji imaju proširene vene čitajte dok ne izbrišu!


Sponsored by logo

Na taj način, film je završen onako kako je završen. To što nije snimljeno za kraj, to je početak “Undergrounda”.

komemoracija, Komemoracija Dejana Tiaga Stankovića, Dušan Kovačević
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

“Titova smrt nas je sprečila da završimo “Ko to tamo peva”. Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak “Undergrounda” , objasnio je svojevremeno za Blic, reditelj Dušan Kovačević, autor legendarnih dela domaće drame i filma “Maratonci trče počasni krug”, “Radovan Treći”, “Balkanski špijun”, “Profesionalac” i na taj način otkrio tajne sa snimanja kultnog jugoslovenskog filma.

(Kurir.rs)

Similar Posts